AYDIN / EFELER - Nahit Menteşe Ortaokulu

Comenius Projesi

Climate Makes Us Who We Are

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi başkanlığınca yürütülen, Hayatboyu Öğrenme (LLP = Lifelong Learning Programme) programı kapsamında, okulumuz 2008 Teklif Çağrısı döneminde Comenius Okul Ortaklıkları (School Partnerships) projelerine başvuru yapmıştır.
       Başvurularının değerlendirme süreci tamamlanmış olup, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi başkanlığına yapılan başvurulardan 389 adet Çok Taraflı Comenius Okul Ortaklıkları (School Partnerships) projesi kabul edilmiştir. Bu projeler, kalite değerlendirme sürecinde alınan puanlar ile Ulusul Ajans ve diğer ülke Ulusal Ajanslarının bütçe imkanları doğrultusunda belirlenmiştir.
       Aydın Merkez Nahit Menteşe İlköğretim Okulu olarak, projemiz kabul edilmiş olup 23 Eylül 2008 tarihinde okulumuzla Türkiye Ulusul Ajansı ile sözleşme imzalanmıştır.

ÇALIŞMA ZİYARETİ
       İspanya-Zer Comte Arnau Primary School koordinatörlüğünde 6 ülke ortaklı projeye davet edilmiştir. Ortaklar kendi Ulusal Ajanslarına Projelerini sunmadan önce proje detayları hakkında İspanyanın Girona şehrinde bulunan Zer Comte Arnau Primary School‘da 09.01.2008–13.01.2008 tarihleri arasında çalışma ziyareti gerçekleştirmişlerdir. Çalışma ziyaretine okulumuz İngilizce öğretmeni Ahmet KÖKREK katılmıştır.
       Yapılan bu çalışma ziyareti sonucunda proje konusu belirlenmiş, çalışma takvimi hazırlanmış ve proje amaç ve hedefleri kararlaştırılmıştır.

Proje Ortaklarımız

İspanya Koordinatör Ülke ZER Comte Arnau
Türkiye Ortak Ülke Nahit Menteşe İlköğretim Okulu
Fransa Ortak Ülke Ecole Elementaire De Biederthal
İtalya Ortak Ülke 3°Circolo Didattico S.Maria Goretti
Norveç Ortak Ülke Elvevoll Oppvekstsenter
Kuzey İrlanda Ortak Ülke St. Bridgid´s Primary School

Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca yürütülmekte olan

Hayat Boyu Öğrenme/Comenius Programı kapsamında Nahit Menteşe İlköğretim Okulunun “Climate Makes Us Who We are” başlıklı Okul Ortaklıkları Projesi ile ilgili toplantı 24-28 Kasım 2008 tarihleri arasında Nahit Menteşe İlköğretim Okulunda yapıldı.
       Aydın Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul DİNDAR’ın açılış konuşması ile başlayan toplantıya İspanya, İtalya, İrlanda ve Norveç’ten gelen 9’u yabancı öğretmen olmak üzere toplam 14 öğretmen katıldı.
       İklim değişikliklerinin insanlar üzerindeki etkileri konulu toplantıda küresel ısınmanın olumsuz etkileri, kuraklık ve su kaynaklarının bilinçli kullanılması tartışıldı. Öğretmen ve öğrencilerin projeyle ilgili yaptıkları çalışmalar değerlendirildi. Katılımcı ülkelere Türk Milli Eğitim Sistemi ile ilgili bilgiler verilerek Kuyulu - Şevketiye İlköğretim Okulu, Yörük Ali Efe İlköğretim Okulu, TED Aydın Koleji İlköğretim Okulu ile Zübeyde Hanım Anaokulu ziyaret edildi. Aydın Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret eden öğretmenlerce Aydın Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul DİNDAR’a yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.Proje kapsamında Aydın Merkez Kuyulu Köyü ile Kuşadası, Selçuk ve Karacasu ilçelerindeki tarihi eserler ile ören yerleri ziyaret edildi. Projeye katılan yabancı öğretmenler Türk misafirperverliğinden çok etkilendiklerini ve Türk Kültürünü tanıma fırsatı bulduklarını belirttiler.

İtalya Buluşması

İtalyaİtalyaİtalyaİtalyaİtalyaİtalyaİtalyaİtalyaİtalyaİtalyaİtalyaİtalya

Norveç Buluşması

NorveçNorveçNorveçNorveçNorveçNorveçNorveçNorveçNorveçNorveçNorveçNorveçNorveç